IT-allianssi toteutusvaiheeseen – palvelut käynnistyivät yhteistoiminnallisella mallilla

Elmo_Anselmo-IT-allianssi

A-Insinöörien ja Elmon IT-allianssi uudistaa totuttuja palvelutuotantomalleja tietotekniikan alalla. 

A-Insinöörien ja Elmon allianssi on aloittanut IT-palvelujen tuottamisen A-Insinöörien asiantuntijoille. Kyseessä on tiettävästi Suomen ensimmäinen allianssimalliin nojaava jatkuva palveluyhteistyö tietotekniikan alalla. 

Palvelujen käyttöönottoa edelsi maaliskuussa alkanut allianssin kehitysvaihe, jonka kuluessa A-Insinöörien ja Elmon väki sopivat yhteisvoimin mm. avaintulostavoitteista, tavoitekustannustasosta, johtamisjärjestelmästä sekä kehitettiin asiakaslähtöisiä helpdesk-kanavia. Paljon huomiota on kiinnitetty myös toimintakulttuuriin.

  • Allianssimalli perustuu tiukkojen sopimusehtojen ja sormella osoittelun sijasta läpinäkyvään yhteistoimintaan ja yhdessä asetettuihin tavoitteisiin. Toisin kuin vielä rakennusalallakin ajatellaan, allianssi taipuu hyvin kevyempiinkin hankkeisiin ja kilpailutuksiin, myös IT-hankintaan, A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sanoo.

Allianssin tavoitteet ovat korkealla: Suomen tyytyväisimmät IT-asiakkaat ja liiketoiminnan ytimessä toimiva, kustannustehokas ja innovaatioita synnyttävä IT-toiminto.

Kuvassa A-Insinöörien Risto Tulenheimo ja Elmon Janne Aaltonen
  • Kunnianhimoisetkin tavoitteet on mahdollista saavuttaa, kun uskalletaan haastaa perinteisiä palvelujen tuottamisen ja ostamisen malleja. Elmon tavoitteena on tuottaa aidosti asiakaslähtöisiä ICT-palveluita ja olemme mielellämme viemässä toimialan tarvitsemaa muutosta ison askeleen eteenpäin, Elmon toimitusjohtaja Janne Aaltonen sanoo.

Syyskuun alusta lähtien perustietotekniikkapalvelut A-Insinöörien asiantuntijoille tuottaa Anselmo-nimellä ja brändillä esiintyvä, A-Insinöörien ja Elmon henkilöstöstä muodostettu, palvelutiimi.

Lisätietoja:
Janne Aaltonen, toimitusjohtaja, Elmo
puh. 050 359 8285
janne.aaltonen@elmo.fi

Risto Tulenheimo, tietohallintojohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 801 4110
risto.tulenheimo@ains.fi