Hyviä uutisia

Toimiston käytävä ja tuoli

Uuden maailman rakennuspalikat

Kevät 2020 tulee jäämään monella tapaa mieleen. Koska hyviä uutisia ei ole koskaan liikaa, kokosin muutaman noston Elmon kevään kohokohdista. 

Patria follow up

Maaliskuussa 2019 alkanut Patria-yhteistyö tuli vuoden ikään. Tavoitteet asetettiin korkealle, ja on ollut mahtavaa kuulla, että olemme jopa ylittäneet asiakkaan odotukset. 

Yhteistyömme pohjalla on luottamus ja avoimuus. Keskitymme arvon tuottamiseen sopimuspykälien valvomisen sijaan. Yhteistyö Patrian kanssa toimi avaajana kevään 2020 A-Insinöörien kanssa solmitulle allianssisopimukselle. Tämä on uusi, hieno askel ”The Elmo Way” -toimintatavallemme ja vie eteenpäin missiotamme uudistaa koko ICT-kenttää.

Uuden maailman rakennuspalikat

Olen kirjoittanut aiheesta ennenkin, mutta jos haluaa aikaansaada muutosta, on puhumista jatkettava. 

ICT-maailmaan on pesiytynyt sopimusteknisiä jarruja ja toimintamalleja, jotka estävät aidon kehityksen. Ongelma ”vanhassa maailmassa” on siinä, että asiakas ja toimittaja pyrkivät kaikin keinoin optimoimaan oman etunsa. 

Se on sinänsä inhimillistä: kukin tekemässä parasta mahdollista tulosta omalle yritykselleen ja se, mitä sopimuksiin on kirjattu, on usein nähty parhaaksi suojavalliksi. 

Tästä syntyy kuitenkin vääristymä, jossa ei ole enää kumppaneita vaan ”vastapuoli”, jolle ei haluta antaa kaikkia mahdollisia tietoja, koska tämä vaikeuttaisi itselle parhaan tuloksen saavuttamista. Jokainen voi todeta, ettei näin saada aikaan kehitystä vaan pahimmillaan jarrutetaan liiketoiminnan kehitystä. Me haluamme ravistaa tämän mallin. 

Se mihin haluamme alaa viedä, on win-win-ajattelu ja avoimeen keskusteluun perustuva”uusi maailma”. Sellaista pääsimme rakentamaan Patrian kanssa keväällä 2019, ja jatkamme samalla linjalla A-Insinöörien kanssa. 

Elmon toimitusjohtaja Janne Aaltonen case Patria

A-Insinöörien kanssa käyttöönottamamme allianssi-malli on täysin uutta ICT-alalla ja ydin on siinä, ettei siinä olla ratkaisemassa yksittäisen osapuolen ongelmaa vaan hakemassa yhteistä hyvää. Kaikki tarpeet, realiteetit, pelot, uhat ja kustannusrakenteet avataan pöydälle 100% läpinäkyvästi ja yhteisestä tontista etsitään ratkaisu, joka on objektiivisesti paras. Hyödyt ja vastuut jaetaan osapuolten kesken. Tätä ICT-maailma tarvitsee!

Allianssi-mallissa on paljon The Elmo Way -toimintatavan mukaisia asioita. On ollut jälleen mahtava huomata, mmiten innovatiivisen asiakkaan kanssa saamme työskennellä ja viedä toimialan tarvitsemaa muutosta ison askeleen eteenpäin. 

The Way

Tervetuloa sivuillemme seuraamaan uuden maailman rakentamista. Täällä uutisoimme seuraavistakin askelista. Ja mikäli teidän yrityksenne on valmis siirtymään uuteen maailmaana kanssamme, kilauta niin jutellaan.

I’m with Elmo. Ollaan yhteydessä!

  • Janne Aaltonen
    toimitusjohtaja

Tehdäänkö yrityksestäsi parempi?