"Tietoturvan hallintajärjestelmässä on paljon dokumentaatiota, jota räätälöitiin yrityksemme toimintaan ja tarpeisiin sopivaksi."

Pasi Lohi, Toimitusjohtaja
DealDash Oyj
Case DealDash Oyj
Yrityksen koko

10,9 M€ Liikevaihto
26 Henkilöstö

Tietoturvan hallintajärjestelmä puolessatoista kuukaudessa


DealDash
on vuonna 2009 perustettu verkkohuutokauppa-alusta, joka ratkaisee varastoylijäämän haasteita Yhdysvaltain markkinoilla ja tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden ostaa laadukkaita tuotteita kuten elektroniikkaa ja kodin tavaraa edullisesti. Kumppaneina on mm. kansainvälisiä kuluttajabrändejä sekä tukku- ja vähittäiskauppoja. Elmo auttoi DealDashia rakentamaan tietoturvan hallintajärjestelmän. Toimistusjohtaja Pasi Lohi jakaa kokemuksensa projektista.

Miksi DealDash halusi tietoturvan hallintajärjestelmän?

Olimme aiemmin kiinnittäneet huomiota etenkin verkkokauppa-alustan tekniseen turvallisuuteen, mutta emme olleet katsoneet tietoturvaa kokonaisvaltaisesti. Uhat muuttuvat vauhdilla, ja on tärkeää, että riskejä käydään läpi systemaattisesti. Kaikkeen ei voi varautua, mutta yllättäviä tilanteita varten pitää olla suunnitelma ja roolitus.

Miksi toteuttajaksi valittiin Elmo?

Olimme jonkin aikaa etsineet konsulttia tietoturvan hallintajärjestelmän kehittämiseksi, mutta suurin osa tarjoamasta vaikutti olevan puhtaasti teknistä tietoturvaa. Elmo oli tuttu ja hyväksi tiedetty ICT-talo verkostojen kautta, ja huomasimme Elmon tarjoavan kyseistä palvelua.

Miten projekti sujui?

Jouhevasti. Tietoturvan hallintajärjestelmässä on paljon dokumentaatiota, jota läpikäytiin ja räätälöitiin yrityksemme toimintaan ja tarpeisiin sopivaksi viikottaisissa erissä. Projektiin meni kaikkineen vain 1,5 kuukautta.

Yllättikö jokin?

Emme tavoitelleet ISO-sertifikaattia, mutta luodun hallintajärjestelmän myötä emme ole kaukana sertifikaatin vaatimuksista. Pienellä lisätyöllä pääsemme vaatimuksiin, mikäli päätämme tavoitella sertifikaattia tulevaisuudessa.

 

Mikä merkitys tietoturvan hallintajärjestelmällä on arjessa?

Tietoisuus tietoturvasta on kasvanut merkittävästi, työntekijät keskustelevat riskeistä aktiivisesti ja tietoturvan tiedostaminen on osa työarkea. Olemme lisäksi omaksuneet tiettyjä parhaita käytänteitä, jotka ovat sekä parantaneet turvallisuutta että helpottaneet arkea, muun muassa käyttäjätunnusten hallinnan puolella.

Tutustu asiakkaaseen

Kumppanuustarinoita

Case

Fysioline Oy

Fysioline on tunnettu kuntoutus- ja kuntosalilaitteistaan, Ice Power -brändistä sekä Minnea-lisäravinnesarjasta. Fressi herättää heti…
Case

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset on maailman johtava sitoutumaton lapsijärjestö, joka turvaa lasten oikeutta elämään, oppimiseen ja osallisuuteen yli…
Case

Efecte Oyj

Efecte on ohjelmistotalo, jonka ITSM-ratkaisu auttaa organisaatioita digitalisoimaan ja automatisoimaan prosessejaan. Kasvutarina pienestä…

Tehdäänkö yrityksestäsi parempi?