"Asiakas ensin -asenne näkyi jo tarjouksessa"

Eetu Blomqvist, Teknologiajohtaja
Juuri Partners Oy
Case Juuri Partners Oy
Yrityksen koko

200+ mil.+ Hallinnoitavat varat
12 + Henkilöstö

Juuri oikeanlainen IT-ympäristö löytyi pilvestä

Nainen istuu läppäri sylissä ja toinen nainen kävelee ohi

 

Jos yrityksessä ei ole omia IT-ammattilaisia, saattaa ICT-ympäristön kriittinen arviointi jäädä tekemättä. Tämä tarkoittaa usein turhia kuluja tai infrastruktuuria, jota ei ole optimoitu liiketoiminnan ehdoin.

Pääomasijoitusyhtiö Juuri Partners tunnisti ICT:n merkityksen liiketoiminnan vauhdittajana ja kilpailuedun kasvattajana, sekä omassa toiminnassaan että salkkuyhtiöissään. Riveihin palkattu teknologiajohtaja Eetu Blomqvist siirsi ensimmäisenä Juuri Partnersin oman IT-ympäristön pilveen. Kumppaniksi otettiin selkeäsanainen ja asiakaslähtöinen Elmo.

Jäykkä IT-ympäristö näkyi etenkin etätöissä

Se, että pääomasijoitusyhtiössä on oma teknologiajohtaja vastaamassa salkkuyhtiöiden kilpailukyvyn kasvattamisesta digitalisaation ja ICT:n keinoin, on melko poikkeuksellista – mutta tärkeää. Nivoutuuhan liiketoiminta ja ICT monin paikoin yhä tiiviimmin yhteen.

Lähes kaikissa yhtiössä ICT pitää pyörät pyörimässä tai ainakin tuottaa kilpailuetua. Merkittävä osa työpanoksestani menee kohdeyhtiöille: kartoitamme, miten saamme ICT:llä tuettua yritysten kasvua, Blomqvist kertoo.

Vuonna 2014 perustettu Juuri Partners on reilun 10 asiantuntijan organisaatio, joten sisäisesti kyse ei ole erityisen mittavasta IT-ympäristöstä. Etätöiden lisäännyttyä kävi kuitenkin ilmeiseksi, että myös omassa infrassa oli haasteita. Blomqvist laittoi yhtiön siunauksella tuulemaan heti taloon tultuaan.

Meille oli palveluntarjoajan kautta rakennettu ympäristö, joka ei enää toiminut: se oli turhan jäykkä kokonaisuus, jossa oli konesalit, palvelimet ja levytilaa. Se ei vastannut tarpeitamme. Päätimme tehdä järjestelmäjumpan, jotta saamme joustavuutta ja kustannussäästöjä tekemiseen.

“Asiakas ensin” -asenne näkyi jo tarjouksessa

Juuri Partners jututti Blomqvistin johdolla keväällä 2021 useamman toimijan ja sai hyvin erilaisia tarjouksia. Mikä Elmon tarjouksessa erottui?

Elmolta tuli kaikkineen erittäin hyvä tarjous. Erityisesti meitä kiinnosti, kuinka Elmolla lähestyttiin asiaamme. Heillä oli selvästi “asiakas ensin” -asenne

Blomqvist täsmentää Elmon palvelukulttuurin olleen tarjousten joukossa poikkeava: siinä missä moni lähestyi haastetta ikään kuin sisältä ulospäin, mallilla jossa omat prosessit määrittävät, mitä ja miten tarjotaan, oli Elmon tarjous tähän nähden päälaellaan.

Elmo sovitti oman tekemisensä sen ympärille, mikä meidän tarpeemme oli. On harmillisen yleistä, että palveluntarjoajat tuottavat vähän tunkkaisen tuntuisia tarjouksia, jotka ovat kaiken lisäksi niin monimutkaisia, että tilaajan pitää todella tietää, mitä ostaa. Elmon tarjous oli selkeä, simppeli ja kaikkineen ymmärrettävä.

Merkittäviä kustannussäästöjä ja tyytyväiset käyttäjät

Siirtyminen pilvipalveluun oli nopea ja sujuva prosessi. Samalla toimistotilojen wlan-sisäverkko laitettiin Elmon johdolla kuntoon.

Elmolta oli mukana kaksi dedikoitua tekijää, eikä itse tarvinnut stressata, tuleeko hommat tehtyä. Kaikki meni todella nopeasti, mikä oli tavoitekin, Blomqvist kiittelee.

Siirtyminen on premise -ympäristöstä pilveen on osoittanut järkevyytensä. Nyt liiketoiminta pyörii sujuvasti Microsoft 365 -ympäristössä, jossa tarvitaan vain läppärit, puhelimet, toimiston verkkoinfra ja kotitoimistojen laajakaistat.

Kustannussäästöjä saatiin merkittävästi. Lisäksi käyttäjät ovat olleet todella tyytyväisiä. Tukitarve on paljon aiempaa vähäisempi, pilviympäristö antaa pelivaraa ja kaikki toimii hyvin. Olemme sen verran standardissa ympäristössä, ettei infra tule työn tekemisen tielle.

Tietoturva ISO27001-sertifioinnin varmuudella

Elmo on ISO27001-sertifioituna toimijana pystynyt sparraamaan myös Juuri Partnersin tietoturva-asiat.

Juuri Partnersin ympäristössä on arkaluontoisia tietoja yrityksistä ja henkilöistä. Kun käsissä on isoja yritysjärjestelyitä, sukupolvenvaihdoksia ja hankkeita, pitää tietoturvan olla taattu. Meillä tietoturva on kaiken ja kaikki läpileikkaava asia, Elmon avainasiakaspäällikkö Juhani Koskinen sanoo.

Yhteistyö jatkuu Elmon valvoessa järjestelmiä ja vastatessa lisenssien järkevästä hallinnasta. Seuraavaksi aikomuksena on ottaa haltuun pilvipalveluiden käytön hienosäätö.

Tulemme varmasti katsomaan Elmon kanssa pilvityökalujen tehokasta käyttöä koulutuksen muodossa. Puoli vuotta olemme opetelleet itsekseen, mutta tässäkin on hyvä, että Elmo pystyy sparraamaan meitä, Blomqvist sanoo.

Tutustu asiakkaaseen

Kumppanuustarinoita

Case

Fysioline Oy

Fysioline on tunnettu kuntoutus- ja kuntosalilaitteistaan, Ice Power -brändistä sekä Minnea-lisäravinnesarjasta. Fressi herättää heti…
Case

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset on maailman johtava sitoutumaton lapsijärjestö, joka turvaa lasten oikeutta elämään, oppimiseen ja osallisuuteen yli…
Case

Efecte Oyj

Efecte on ohjelmistotalo, jonka ITSM-ratkaisu auttaa organisaatioita digitalisoimaan ja automatisoimaan prosessejaan. Kasvutarina pienestä…

Tehdäänkö tietoturvastasi parempi?