"Olen nukkunut paljon paremmin nyt, kun Elmo hoitaa hommat."

Ville Hovi, IT Manager
Katsa Oy
Case Katsa Oy
Yrityksen koko

29,2 mil.+ Liikevaihto
166+ Henkilöstö

Emme ole ihan perinteinen yritys, vaan meillä on tuotannossa paljon suunnitteluohjelmistoja ja vaativia cad -ohjelmistoja.

Matti, Ville ja Mika

 

Katsa valmistaa hammaspyöriä ja vaihteistoja vaativiin asiakastarpeisiin kuten meri-, teräs-, kaivos-, paperi-, ja selluteollisuuteen sekä tuulivoimaloille ja kiskokalustolle. Puolet tuotannosta suuntaa vientimarkkinoille, Saksa vientimaista suurimpana. Tampereella ja Ikaalisissa tuotantoaan pyörittävä Katsa on ryhtynyt keskittämään ICT:nsä Elmolle, sillä tietohallinnon toimivuus on elintärkeä liiketoiminnalle.

Vaikka Katsalla on ollut yli vuosikymmen Elmon (tuolloin vielä nimellä Tamperen Puhelin) valokuitu, oli muu ICT pitkään toisen kumppanin hallussa. Elmon osuus alkoi kasvaa pari vuotta sitten, kun Elmon ydintoiminta alkoi keskittyä entistä tiiviimmin ICT-palveluportfolion ympärille.

Olemme tulleet aina hyvin toimeen Elmon kanssa ja heiltä on aina löytynyt erittäin hyvät ja vakuuttavat henkilöt hommiin. Kun edellinen ICT-kumppanimme myytiin, tuntui että siitä tuli meille liian iso. Aloimme kuunnella entistä tarkemmin Elmon tulevaisuuden suunnitelmia. Kevään Patria-julkistus antoi uskoa, että tämä voisi olla meidänkin talomme, IT Manager Ville Hovi kertoo.

Täysautomaattiset konesalit turvaavat toiminnan

Keväällä startattiin merkittävä projekti, kun palvelimet uudistettiin. Projektista vastasi Elmon vanhempi konsultti Matti Järvinen, jolle Katsa oli tuttu asiakas aiemmasta työelämästä.

Katsalle toimitettujen konesalien työt alkoivat toukokuussa ja syksyllä tuli valmista. Kahta konesalia valvoo vielä kolmas palvelin, joka puuttuu tilanteeseen, jos se huomaa kahdessa muussa poikkeamaa. Poikkeuksellista tässä oli juuri automaattinen fail-over: jos toinen konesali palaisi, siirtyisi kaikki automaattisesti toiseen. Ratkaisu oli Katsalle tarjousvertailussa edullisin ja samalla toimivin, Järvinen kommentoi.

Sittemmin myös Katsan Service Desk ja lähituki on siirretty Elmolle. Palvelinten valvonta, virusturva ja työasemien valvonta pyörii nyt kaikki Elmon varassa. Järvisen lisäksi asiakaskokemusarkkitehti Pekka Rantanen vastaa Katsan ICT-ympäristön kehittämisestä. Asiantuntija Oskari Juslin on paikan päällä Katsalla kahtena päivänä viikossa.

Suuri osa asioista pystytään hoitamaan etänä, mutta on paljon kriittisiä toimintoja, joiden mahdollisesti vaarantuessa tavarat eivät lähde maailmalle. Oma päivittäinen tekemiseni pystyy nyt suuntautumaan kehitysasioihin sen sijaan, että huolehtisin, onko esimerkiksi servertin levytila täyttymässä, Hovi kiittelee. Levytilaa tarvitaan, sillä toiminta on vahvasti digitaalisen ympäristön varassa.

Olen tehnyt näitä hommia 15 vuotta, ja kaikki on digitalisoitunut sinä aikana valtavasti. Emme ole ihan perinteinen yritys, vaan meillä on tuotannossa paljon suunnitteluohjelmistoja ja vaativia Cad-ohjelmistoja, toiminnanohjausjärjestelmät ovat myös konesalien varassa ja käytössä on jo noin 50 virtuaalipalvelinta.

Proaktiivista ICT-ympäristön kehitystä

ICT-ympäristön hoito on Hovin mukaan Elmon kanssa siirtynyt reaktiivisesta toiminnasta proaktiiviseen. – Olen nukkunut yöni paljon paremmin nyt, kun Elmo hoitaa hommat. Heidän asiantuntijansa puuttuvat ongelmiin jo ennen kuin ne näkyvät minulle laisinkaan. Hovi sanoo Elmon suurimmaksi valtiksi asenteen, joka näkyy päivittäisessä ketterässä tekemisessä.

Elmo on ollut lupaustensa väärti. Olemme olleet vasta lyhyen aikaa kumppaneina suuremmassa mittakaavassa, mutta alku on lähtenyt hyvin. Elmolla on asenne, että hoituu eikä asioita jäädä ihmettelemään. Sieltä ei myöskään anneta “ota tai jätä” -ratkaisua, vaan mietitään asiakkaan tarpeisiin tuotettu oma ratkaisu.

Kumppanuustarinoita

Case

DealDash Oyj

DealDash on vuonna 2009 perustettu verkkohuutokauppa-alusta, joka ratkaisee varastoylijäämän haasteita Yhdysvaltain markkinoilla ja…
Case

Fysioline Oy

Fysioline on tunnettu kuntoutus- ja kuntosalilaitteistaan, Ice Power -brändistä sekä Minnea-lisäravinnesarjasta. Fressi herättää heti…
Case

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset on maailman johtava sitoutumaton lapsijärjestö, joka turvaa lasten oikeutta elämään, oppimiseen ja osallisuuteen yli…

Tehdäänkö yrityksestäsi parempi?