"Elmolta tuli paljon keskeisiä havaintoja: muun muassa turhia palvelimia poistettiin ja tietoturvaan liittyviä riskitekijöitä laitettiin kuntoon."

Marika Valonen, Talouspäällikkö
Leivon Leipomo Oy
Case Leivon Leipomo Oy
Yrityksen koko

12,9 mil.+ Liikevaihto
90+ Henkilöstö

Kaikki Boltsit ilmassa

Boltsi

Tiedätkö, mikä on ”Boltsi”? Se on Suomen ylivoimaisesti myydyin kasvispyörykkä ja samalla esimerkki Leivon Leipomon tavasta tehdä liiketoimintaa: innovoidaan ja otetaan paikallisia perheyrityksiä mukaan. Boltsit pyöräyttää Lihajaloste Korpela ja ICT:nsä leipomo luotti Elmon käsiin.

Leivon Leipomossa Tampereen Uusikylässä tuoksuu pulla ja vastapaistetut sämpylät. Ei hullumpi työpaikka. Täällä tuotantopäällikkö Anssi Räntilä on viihtynyt lähes 30 vuotta. Toiminnasta hämmentävän suuri osa pyörii tänä päivänä tietoliikenteen varassa.

Jos tietoliikenne kaatuu, ei leipomosta lähde mitään ulos eikä tule yhtään tilausta sisään, Räntilä kertoo monitorin äärellä. Monitorilla näkyvät tilaukset ja tietokone hakee reseptit. Automaattiannostelija tuo raaka-aineet yhteen ja tuotanto alkaa.

 

Sopivan kokoisia kumppaneita

Kun Leivolla haetaan alihankintakumppaneita, on kriteerit selvät: yritys ei saa olla liian iso ja sen tulee olla 100 % perheyritys. Myös tietoliikenneasioissa oikean kokoinen talo on osoittautunut erityisen tärkeäksi.

Isojen toimijoiden kanssa on käynyt niin, että kehityskohteet ovat olleet ylimitoitettuja, eikä meille ole konkreettisesti pystytty kertomaan, mitä hyötyä ratkaisuista on, Räntilä perustelee.

Talouspäällikkö Marika Valonen on tyytyväinen Elmon tapaan tuottaa ratkaisut. Jo Tampereen Puhelin -ajoilta oli hankittuna valokuitu, mutta syksyllä pengattiin koko ICT. – Elmolta tuli paljon keskeisiä havaintoja: muun muassa turhia palvelimia poistettiin ja tietoturvaan liittyviä riskitekijöitä laitettiin kuntoon.

Elmolla työskentelee kokonainen joukko Leivon Leipomolle entisistä ICT-kumppanuuksista tuttuja tekijöitä, joiden kanssa oli mukava jatkaa yhteistyötä. Ihmiset kun tätäkin työtä lopulta tekevät ja lisäksi liiketoimintaymmärrys on tärkeää pääomaa. Samuel Kalliolle hatunnosto projektinjohtamisesta alkuvaiheessa, kun palvelimet siirrettiin.

Kaikki meni niin sujuvasti, ettei kukaan huomannut mitään. Ja Matti (Järvinen) nyt tuntee meidät kuin omat taskunsa, Räntilä kiittelee.

Vaikka Elmoon on ajautunut vuosikymmenten edestä Leivo-osaamista, oli Valosen mukaan tärkeä huomata, että osaamista myös kasvatettiin Elmon sisällä.

Osaamista ei jätetty meille tuttujen Matin, Samuelin tai Karin varaan, vaan Elmolta tuli kokonainen joukko tutustumaan tuotantoomme ja toimintatapoihimme, Räntilä komppaa. On nimittäin käynyt niinkin, että kun tekijät vaihtuu, projektit jäävät kesken. Elmon kanssa ei ole sitä vaaraa.

Kumppanuustarinoita

Case

Efecte Oyj

Efecte on ohjelmistotalo, jonka ITSM-ratkaisu auttaa organisaatioita digitalisoimaan ja automatisoimaan prosessejaan. Kasvutarina pienestä…
Case

Kameleonten-monitoimihalli

Hallin verkkoratkaisut, digitaaliset infonäytöt ja puhelinvaihdejärjestelmän toimitti Elmo.
Case

Halva Oy

Tiesitkö, että Elmo on yksi Suomen suurimmista, valtuutetuista DNA-yritysedustajista?

Tehdäänkö yrityksestäsi parempi?