A-Insinöörit ja Elmo ICT-palveluyhteistyöhön allianssimallilla

Elmon toimistolta Jenni Hyry

Suunnittelu- ja konsulttiyhtiö A-Insinöörit ja Elmo käynnistävät allianssin, jossa jatkuvaa IT-palvelukumppanuutta kehitetään ja toteutetaan rakennus- ja infra-alalta tutulla, yhteistoiminnallisella allianssimallilla. 

A-Insinöörit ja Elmo ovat tehneet sopimuksen ICT-allianssista, jossa yritykset kehittävät IT-palveluyhteistyötä yhteisessä, sisäisesti täysin läpinäkyvässä organisaatiossa.

Palvelujen käyttöönottoa edeltää allianssin kehitysvaihe, jossa kumppanit sopivat mm. avaintulostavoitteista, tavoitekustannustasosta sekä johtamis- ja innovaatiojärjestelmistä. Kaupallinen malli perustuu sanktioiden sijasta kannusteisiin.

Allianssiperiaatteella tuotettaviin palveluihin sisältyvät perustietotekniikkapalvelut, kuten käyttäjätuki, laitteet, tietoturva ja palvelimet, A-Insinöörien organisaation noin 800 käyttäjälle.

  • Tavoitteenamme on tuottaa Suomen parasta loppukäyttäjäkokemusta, tuoda ICT-palvelut bisneksen ytimeen ja tehdä tämä kustannustehokkaasti. Digitaalisuuden täysimääräinen hyödyntäminen on strategiassamme keskeistä, mutta siihen tarvitaan yhteen hiileen puhaltavia ihmisiä ja me-henkeä, joka ruokkii innovaatioita, Emme usko pääsevämme tähän perinteisillä sopimusmalleilla, A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sanoo.

Perinteiset ICT-palvelujen tuottamisen ja ostamisen tavat pahimmillaan estävät palvelujen kehittämisen liiketoiminnan tueksi. 

Allianssi jatkuvan yhteistyön muotona uutta 

A-Insinööreillä on kokemusta allianssimallista ja yhteistoiminnallisesta työskentelystä lukuisissa rakennushankkeissa, joiden joukossa ovat mm. Tampereen rantatunneli, Naantalin voimalaitos ja monet sairaalahankkeet. Rakennusalalla allianssihankkeet ovat onnistuneet täyttämään poikkeuksellisen hyvin kustannus- ja aikataulutavoitteensa, ja luoneet uusia innovaatioita sekä korkeaa työ- ja käyttäjätyytyväisyyttä. 

Kaksi miestä katsovat tietokoneen näyttöä

Jotkut ICT-alalla jo koetellut allianssihankkeet ovat koskeneet järjestelmähankintoja. A-Insinöörien ja Elmon jatkuvan yhteistyön malli on alliansseissa poikkeuksellinen.

  • Elmon tavoitteena on toimittaa aidosti asiakaslähtöisiä ICT-palveluita ja uudistaa palveluiden tuottamisen ja ostamisen tapaa koko toimialalla. A-Insinöörien kanssa rakennettavan allianssimallin ansiosta viemme ICT-toimialan tarvitsemaa muutosta ison askeleen eteenpäin, Janne Aaltonen sanoo.
  • Uusien ratkaisujen löytäminen on allianssimallin keskeisiä hyötyjä. Kun on tilaa ideoita ja lupa haastaa, syntyy uutta, Jyrki Keinänen täydentää.

A-Insinöörien ja Elmon välinen sopimus on kolmevuotinen. 

Lisätietoja:

Janne Aaltonen, toimitusjohtaja, Elmo
puh. 050 359 8285
janne.aaltonen@elmo.fi

Jyrki Keinänen, toimitusjohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 662 5662
jyrki.keinanen@ains.fi

Risto Tulenheimo, tietohallintojohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 801 4110
risto.tulenheimo@ains.fi