ElmoNet-konserni luo tulevaisuuden mahdollisuuksia

Elmon toimisto

Jarkko Oksala on päässyt vauhtiin ElmoNet-konsernin palveluksessa. ICT-konkari valittiin valokuituyhtiö ElmoNetin toimitusjohtajaksi 1.9. alkaen ja 5.9. hänet nimettiin Elmon hallituksen puheenjohtajaksi. Hallitustyö käynnistyy syksyn aikana

  • ElmoNet-konserni on kiinnostava kokonaisuus: valokuituyhteyksiä tarjoava emoyhtiö ElmoNet on selvinnyt 125-vuotisen historiansa aikana erinäisistä muutoksista, ja asiakaslähtöisiä ICT-palveluita tarjoava Elmo tekee vakuuttavaa kasvua ICT-alalla. Se, että pystyn työhistoriani vuoksi tuomaan tähän maailmaan palveluiden ostajan ja kehittäjän näkökulmaa, on varmasti hyödyksi kaikille, Oksala sanoo.
Kuvassa ElmoNetin toimitusjohtaja Jarkko Oksala

Muutos ei ole itsetarkoitus

Oksala puhuu mielellään muutosherkkyydestä ja päätöksentekokyvystä. Se ei tarkoita, että muutokseen pitää pyrkiä itsetarkoituksena: päinvastoin, kaikki hyvä tulee säilyttää ja sitä vahvistaa. Muutos on silti maailmassa jatkuvaa ja vaatii jokaiselta yhtiöltä strategista silmää.

ICT-sektorilla tapahtuu säännöllisesti yritysostoja, joissa iso IT-organisaatio ostaa pienemmän; valokuidussa puolestaan pääomasijoittajien tulo Suomen markkinaan haastaa perinteisiä toimijoita. Molemmissa kentissä ElmoNet-konsernilla on täydet menestyksen edellytykset, Oksala näkee.

  • Asiakkaiden vaatimukset ja odotukset ICT-palvelujen tuottajia kohtaan kasvavat jatkuvasti. Elmo tarjoaa täydellisiä ICT-palveluita rohkeasti asiakaskokemus ja henkilöstökokemus edellä. ElmoNet puolestaan on harvoja täysin kotimaisia valokuituyhteyksien tarjoajia, jolla on lisäksi asiakasomistajuus toimintamallina. Jos asiakkaalta kysytään haluatko, että asioista vastaa kansainvälinen pääomasijoittaja, vai haluatko itse päästä osallistumaan paikallisesti tehtäviin päätöksiin, niin on vastaus usein jälkimmäinen.

Ihmiset edellä, teknologia apuna 

Esimerkki muutosherkkyyden tärkeydestä löytyy läheltä: Työskennellessään Tampereen kaupungin tietohallintojohtajana Oksala lähti eräs perjantai töistä. Seuraavana maanantaina organisaatio siirtyi laajasti etätyöhön: koronapandemia oli iskenyt.

  • Teknologiavalmiudet olivat onneksi olemassa, vaikka etätyö oli siihen asti pistemäistä. Korona-aikana tapahtui laajasti digiloikkia. Kyse ei aina ole uudesta teknologiasta vaan siitä, että saadaan ihmiset hyödyntämään teknologian mahdollisuuksia työtapojen muuttamiseksi. Elmolla on juuri niitä palveluita, joilla luodaan tällaisia mahdollisuuksia.

Konsernin ihmiskeskeinen kulttuuri on tuntunut heti omalta. Ihmiset ovat voimavara ja työt tehdään joukkuepelinä. Uusiutuvassa kilpailukentässä tärkeintä on tietää yhteisesti, missä ollaan ja mihin ollaan menossa.

  • Kun katsoo peräpeiliin, huomaa muutosvauhdin, jota ympärillämme tapahtuu. Esimerkiksi teknologian hyödyntämisen määrä kasvaa: palvelut ja työt digitalisoituvat ja kaikessa ollaan entistä riippuvaisempia ICT:stä. Teknologia automatisoi monia rutiinitöitä, mutta samalla luo tarvetta uudenlaiselle asiantuntijuudelle ja päästää ihmiset korkeamman lisäarvon ja suuremman mielenkiinnon tehtäviin, Oksala muistuttaa.

Ketterä testaaja pärjää

Millaisen yritykset pärjäävät tulevaisuudessa? Oksalan mukaan sellaiset, jotka ovat ketteriä, kokeilevia testaajia. Sellaista kulttuuria hän haluaa tukea ElmoNet-konsernissa. 

  • Ennen tehtiin pitkän tähtäimen suunnitelmia; nyt kokeillaan. Siinäkin näkee maailman muutoksen. On tärkeä tietää, miten asiakkaat palvelut kokevat, kuulostella mikä toimii ja mikä ei.   

Tutustu emoyhtiöömme lisää täällä.

ElmoNet on alueellinen valokuiturakentaja, joka tuo varmatoimisen valokuidun koteihin, kyliin ja kuntiin. Toimimme Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla. Takanamme on 125 vuotta historiaa, ja aiemmin meidät tunnettiin nimellä Pohjois-Hämeen Puhelin. Olemme vakavarainen ja asiakasomisteinen yhtiö, jolta saa paikallisena palveluna myös valokuidun päälle tuotettavat palvelut kuten kaapeli-TV:n ja viihteen. Autamme kyläyhdistyksiä valokuiturakentamisen Ely-hankkeissa ja taloyhtiöitä omissa nettitarpeissaan. Lisäksi vuokraamme valokuituverkkoja koko toimialueellamme muille operaattoreille. Palveluksessamme on noin 50 henkeä ja olemme ICT-talo Elmon emoyhtiö.

Tervetuloa taloon!