Ficolo ja Elmo sopivat konesalipalveluiden tuottamisesta

Elmon toimisto

Data- ja pilvipalvelukeskusyritys Ficolo ja ICT-talo Elmo ovat tehneet sopimuksen Elmon konesalipalveluiden tuottamisesta. Sopimuksen myötä Elmon konesalipalvelut tuotetaan jatkossa Tampereen keskustassa sijaitsevassa Ficolon The Deck -konesalissa.

The Deck konesali sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa keskellä Tampereen kasvavaa talousaluetta. ISO 27001 sertifioitu konesali tarjoaa varsinkin Tampereen seudulla toimiville yrityksille loistavan sijainnin lähellä kasvavaa käyttäjäkuntaa.

Sopimuksen avulla Elmo pääsee hyödyntämään kokeneen konesalitoimijan osaamista omissa palveluissaan ja parantaa oman organisaation tekemistä lähempänä käyttäjien ja asiakkaiden tarpeita. Täysin konesalipalveluiden tuottamiseen keskittynyt Ficolo pystyy tarjoamaan asiakkailleen optimoidun palvelintilan, joka hyödyntää uusimpia innovaatioita jäähdytyksen, sammutuksen ja muiden teknisten ratkaisujen osalta, tarjoten kustannus-tehokkaan, kaikilta osin varmennetun ja turvallisen konesalin. Ficolon sertifioituihin operointiprosesseihin kuuluu jatkuvuuden varmistaminen ja jatkuva parantaminen.

Viime vuodet vahvassa vireessä ollut Elmo on noussut paikallisesta tietoliikennetalosta valtakunnalliseksi ICT-markkinan uudistajaksi. Elmon ydinstrategiana on olla markkinoiden asiakaslähtöisin ICT-toimija, ja konesalin hallinnoiminen sopii hyvin osaavan kumppanin tehtäväksi. Siirtyminen Ficolon tuottamaan palveluun oli lopulta helppo päätös. 

”Ficolon modernin ja skaalautuvan alustan ansiosta Elmo pystyy jatkossa vastaamaan vaativimpiinkin asiakastarpeisiin. Elmon asiantuntijat voivat keskittyä asiakastarpeiden ratkaisuun, kun Ficolo hoitaa konesali-infran ja alustapalveluiden kehittämisen ja operoinnin. Ficolon avulla voimme tarjota asiakkaillemme entistä turvallisemmat ja tehokkaammat ICT-palvelut” kertoo Elmon toimitusjohtaja, Janne Aaltonen.

Kaksi Elmon työntekijää istuvat Elmon toimiston sohvalla.

Ficolo toteuttanut viime vuosina voimakasta kasvustrategiaa, joka on sisältänyt sekä yritysostoja ja uusinvestointeja. Ficolo on suurin kotimaisessa omistuksessa oleva datakeskusalan yritys ja suurimpia toimijoita Suomessa.

”Konesalimarkkinoilla trendi on keskittyminen. Harvemmin yksittäisten toimijoiden kannattaa investoida esimerkiksi vaatimukset täyttävään ja varmistettuun jäähdytykseen ja sähkönjakelun toteuttamiseen tai konesali-infrastruktuurin erikoisosaamiseen. Tampereella on kasvuhaluisia yrityksiä, jotka kaipaavat konesalia läheltä. The Deck tarjoaa jatkossakin palvelintilaa sekä cloud delivery -palveluitamme myös paikallisesti” sanoo Ficolon toimitusjohtaja, Seppo Ihalainen.

Lisätietoja:

Janne Aaltonen, toimitusjohtaja, Elmo
GSM.:050 359 8285
janne.aaltonen@elmo.fi

Seppo Ihalainen, toimitusjohtaja, Ficolo
GSM: 044 774 4300
seppo.ihalainen@ficolo.com