Turvallisuusuhat alueellisesti ja digitaalisesti

Huomioita syksyn tapahtumista ja kyberturvallisuudesta

Olemme kohdanneet syksyn ja alkutalven aikana erilaisia uhkia. Näihin lukeutuvat muun muassa tahalliset vauriot Itämeren kaasuputkessa ja merikaapelissa sekä viimeaikainen hybridioperaatio Suomen itärajalla.
Kyberuhat arjessamme ja niiden hallinta

Kyberuhat arjessamme ja niiden hallinta

Näiden tapahtumien valossa on tärkeää pitää mielessä, että riski moninaisille kyberuhille kasvaa päivittäisessä toiminnassamme. Erityisen korkeana tämä riski näyttäytyy maailmanpoliittisen tilanteen kiristyessä ja Suomen presidentinvaalien lähestyessä. Tämä voi konkretisoitua erilaisina some-viestintätapojen muutoksina. palvelunestohyökkäyksinä tai kalasteluviesteinä.

Elmo on nopeasti kasvava yritysten ICT-palveluiden ulkoistuskumppani, joka on panostanut vahvasti tieto- ja kyberturvallisuuteen.

Yhteisyöllä kohti vahvempaa kyberturvallisuutta 

On syytä olla erityisen tarkkana sähköpostiviestien suhteen. Etenkin niiden, jotka sisältävät liitteitä tai linkkejä. Kriittinen suhtautuminen viesteihin on avainasemassa – tarvetta pelkoon ei ole, mutta varovaisuus on paikallaan, niin nyt kuin tulevaisuudessakin.

Vastuu on meillä kaikilla. Kyberturvallisuuskäytäntöjä kannattaa päivittää ja pitää ajantasalla. Hyödyllisiä tietoja ja ohjeita löydätte esimerkiksi täältä: Ohjeita yksilöille, yrityksille ja päättäjille kyberturvasta.

Yhteistyöllä ja tietoisuuden lisäämisellä voimme yhdessä varmistaa turvallisuutemme

Ollaan yhteydessä,
Elmo

Tehdäänkö yrityksestäsi parempi?