IT-ympäristön modernisointi

Yritysten ICT-ympäristöt ovat saattaneet rakentua vuosien tai vuosikymmenten aikana erilaisten liiketoimintatarpeiden pohjalta. Kuulostaako SCO Unix, Thru64, AIX, Solaris ja vaikkapa Novel NetWare tutulta? Siinäpä muutama edelleen käytössä oleva, josta voisi oikeastaan käyttää jo nimitystä legacy-järjestelmä.

Järjestelmät ovat usein liiketoiminnan keskiössä ja varsin kriittisiä esimerkiksi yrityksen toiminnanohjauksen tai tuotantoautomaation kannalta. Vanhempien järjestelmien ylläpitoon, integraatioihin ja skaalautuvuuteen voi liittyä epävarmuutta tai tietoturvariskejä. Näitä ovat esimerkiksi varaosien saatavuuteen, ohjelmistojen tukiin, haavoittuvuuksiin tai järjestelmäintegraatioihin liittyvät haasteet.

Toimivaa järjestelmää ei välttämättä kannata lähteä täysin uudistamaan vaan tunnistaa kriittisimmä IT-ympäristön kehittämiskohteet ja varmistaa liiketoiminnan jatkuvuus. Asiantuntijoillamme on vuosikymmenten kokemus projekteista, joilla varmistetaan tuotannon pyöriminen modenisoimalla olemassa oleva ympäristö.

Tehdäänkö päivästäsi parempi?