Konesalipalvelu

Kun Elmo hoitaa konesalin, on tietoturva taattu

Konesali on kuin yrityksen datan kassakaappi. Laadukas konesalipalvelu varmistaa, että yrityksen tietopääoma on turvassa, tallennuskapasiteetti joustaa ja tiedonsiirto on nopeaa. Elmon konesalipalvelu tarjoaa kaiken tämän ja paljon päälle.

Elmon konesalipalvelun hyödyt:

  • Tietoturvallinen ja valvottu konesaliympäristö
  • Huippuunsa viety kulunvalvonta
  • Kahdennetut, vikasietoiset palvelinjärjestelmät
  • Lähes rajaton tallennuskapasiteetti
  • Sujuva tiedonsiirto omassa runkoverkossa
  • Energiatehokkuus: lämmön talteenotto ja kierrätys energiaksi
  • Suorat yhteydet julkisiin pilvipalveluihin (mm. Azure, AWS)
  • Kilpailukykyiset hinnat
  • Sertifioidut konesalien ammattilaiset

Turvalliset konesalit Helsinki – Tampere

Elmo tarjoaa yrityksille kapasiteettitilaa viiden konesalin voimalla. Huippuluokan kulunvalvonnan ja tietoturvan osalta huippuunsa varmistettujen Elmon konesalien turvallisuudessa on huomioitu, ja suojatuminen tunkeutumiselta, sähkökatkoilta ja tulipaloilta. Kaikki komponentit on lisäksi kahdennettu, jolloin mahdollisessa ongelmatilanteessa data ohjautuu sujuvasti toiselle hostingille tai liikenne toista valokuituyhteyttä pitkin yrityksen käyttöön – ilman, että bisnes nikottelee laisinkaan.

Konesaleihin liitetyt palvelimet hyödyntävät Elmon nopean runko- ja aluedataverkon kapasiteettia, joten tiedot ovat saatavissa nopeasti – aivan kuin ne olisivat yrityksen omassa sisäverkossa.

Equinix tuo suorat yhteydet julkipilviin

Elmo luottaa uusimmassa konesalissaan Equinixiin, joka on maailman suurimpia konesalipalveluiden tuottajia. Equinix mahdollistaa suorat ja skaalautuvat yhteydet kaikkiin suurimpiin julkipilviin ohi internetin. Equinix on lisäksi ympäristö- ja energia-asioissa yksi edistyneimpiä konesalitoimijoita: sen konesalien hukkalämpö kerätään talteen ja kierrätetään energiaksi. Lue lisää täältä.

Siirtyminen omasta konesalista Elmolle katkoitta

Yhä useampi yritys on luopunut omasta konesalista ja siirtänyt palvelun ulkopuoliselle palveluntarjoajalle, jolla on paremmat edellytykset ylläpitää ja valvoa tietoturvallista palvelinympäristöä. Elmon ISO 27001 -tietoturvastandardi (linkki) on Euroopan laajin mahdollinen tietoturvastandardi, ja sama on käytössä myös Equinixillä.

Siirto asiakkaan omasta tai toisen palveluntarjoajan konesalista Elmon konesaliin toteutetaan aina avaimet käteen ja ilman katkoja yrityksen liiketoimintaan. Asiakkaalle voidaan tehdä erinäisiä multicloud-ratkaisuja, joissa osa palvelimista säilyy asiakkaan omissa tiloissa ja osa siirtyy Elmon konesaliin. Samalla konesaliverkko on mahdollista segementoida niin, että palvelinten käyttämät verkot hajautetaan useaan segmenttiin tietoturvauhkien varalta.

Asiantuntijamme auttavat rakentamaan konesaliarkkitehtuurin liiketoimintaasi ja tarpeitasi parhaiten tukevaksi. Esimerkiksi monia raskaita ja kalliita palvelinkohtaisia tietoturvaratkaisuja on saatu karsittua hyvällä ratkaisusuunnittelulla. Kiinnostuitko? Kysy lisää! 

Jutellaanko tarpeistanne lisää?