"Meillä ei ollut ongelmia siirtyä etätöihin, kun sekä tietoliikenne että yritysverkko oli kunnossa.."

Janne Sievälä, ICT-päällikkö
Keuruun Energia Oy
Case Keuruun Energia Oy
Yrityksen koko

13,3 mil.+ Konsernin liikevaihto
50 + Konsernin henkilöstö

Palvelun varmuus parantuu Elmo-konsernin kanssa

Kahvimuki

 

Keuruun Energia uudisti tietoliikenneyhteydet ja yritysverkon Elmo-konsernin kanssa. Nyt luvassa on enemmän älyä ja vähemmän katkoksia sähkönjakeluun.

Keuruun Energia on kolmen yhtiön, Keuruun Sähkön, Keuruun Lämpövoiman sekä urakointiin ja automaatioon erikoistuneen Radiki Oy:n, muodostama konserni, jonka sähkönjakelun varassa on noin 10 000 käyttöpaikkaa Keuruun ja Multian seudulla. 

Konsernin ICT:n toimivuudesta ja kehittämisestä vastaa ICT-päällikkö Janne Sievälä.

“Elmo-konsernin avulla parempi palveluvarmuus”

Yhteistyökumppaneiden kanssa oli rakennettu toimiva verkosto tietoliikenteen ja tietojärjestelmien hoitamiseksi, mutta yksi tärkeä lenkki alkoi uhkaavasti hiipua.

Aiempi valokuiturakentaja ei osoittanut kiinnostusta investoida lisärakentamiseen alueella, vaikka tarvitsimme lisää varmatoimista ja tehokasta valokuitua. Lähdimme kartoittamaan vaihtoehtoja ja Elmo-konserni nousi esiin. Onneksi kyseessä oli meidän tavoin paikallinen toimija, Sievälä taustoittaa.

Ratkaisuna valokuitu & yritysverkko

Elmo-konserniin kuuluu valokuiturakentamisen erikoisosaaja ElmoNet sekä ICT-palvelut yrityksille tarjoava tytäryhtiö Elmo. Konsernin kautta tarjoutui heti ratkaisu kahteen tärkeään uudistukseen: ElmoNet rakensi Keuruun Energian tarvitsemat valokuituyhteydet Multian suuntaan, ja Elmo liitti toistakymmentä Keuruun Energian toimipistettä toimivaan yritysverkkoon.

Pari vuotta sitten startannut ja 2020 loppuun saatu projekti ei olisi voinut tulla parempaan hetkeen.

Jos asioita ei olisi hoidettu kuntoon ennen koronaa, meillä olisi ollut paljon huonommat mahdollisuudet korona-arjen hoitamiseen. Nyt ei ollut ongelmia siirtyä  etätöihin, kun sekä tietoliikenne että yritysverkko oli kunnossa, Sievälä kiittää.

Nopea diagnostiikka häiriötilanteisiin

Elmo-konsernin kanssa toteutettu uudistus on alueelle huomattava. Niin huomattava, ettei sitä oikeastaan huomaa: sähkönjakeluun on odotettavissa entistä lyhyempiä katkoja säävarman valokuidun ja verkkoon asennettujen automaatiokomponenttien ansiosta.

Aiempi haaste sähkömittauksiin liittyen oli, että data kerättiin SIM-korteilla. Kun datan määrä tulevaisuudessa jatkuvasti kasvaa, lisääntyy myös SIM-korttien operointikustannukset. Nyt data saadaan kulkemaan valokuidussa ja yritysverkossa, ja mittareilta saadaan tulevaisuudessa dataa jopa viiden minuutin välein. Tämä helpottaa myös reagointia mittareilta tuleviin hälytyksiin, Sievälä kertoo

Uudistus on merkittävä pohja myös tulevalle Multian sähköasemahankkeelle. Hankkeesta tullaan tiedottamaan kevään 2021 aikana Keuruun Energian sivuilla: keuruunenergia.fi/yritys/uutiset

Tutustu asiakkaaseen

Sujuvat yhteydet -tehokkaan työpäivän kulmakivi. Lisää yritysverkosta.

Kumppanuustarinoita

UTU Oy
Referenssi

UTU Oy

UTU hyppäsi Elmon kelkkaan alkuvuodesta 2021, kilpailutettuaan ICT:n paremman kehityksen toivossa.
Treilin talouspäällikkö Tarja katsoo ulos ikkunasta
Referenssi

Treili Oy

Yrityksen käyttäjätunnukset, käyttöoikeudet ja laitetilaukset voivat olla haastava hallita, jos organisaatiossa on paljon vaihtuvuutta,…
Kuvassa Pyroll Oy:n Markus Hänninen
Referenssi

Pyroll Oy

Pyroll-konserni toimii monella alalla: yhtiö on pakkausvalmistaja, paperitukkuri ja sopimusjalostaja isojen kartonkiyhtiöiden arvoketjussa…

Tehdäänkö työpäivästäsi tehokkaampi?