Tietoturvaseteli hyödyksi Elmon kanssa

Valtioneuvoston asettama ja Traficomin myöntämä tietoturvaseteli yrityksille on haettavissa 1.12.2022 lähtien.

Laita hakemus sisään ajoissa ja varmista tuki, jolla parannat yrityksesi tietoturvaa. Elmon ISO 27001 -sertifioidut asiantuntijat ovat apunasi. 

Mikä tietoturvaseteli? 

Tuen tavoitteena on nostaa huoltovarmuuskriittisten yritysten tietoturvan tasoa ja sitä kautta parantaa koko yhteiskunnan kykyä suojautua kyberturvallisuusuhkia vastaan.  Tietoturvaseteli on käytännössä ilmaista tukirahaa yrityksen tietoturvahankkeisiin.

Millainen yritys voi hakea tietoturvaseteliä? 

Jos yritys on rekisteröity Suomeen ja toimii huoltovarmuuskriittisellä alalla kuten elintarvike-, energia-, jäte- tai vesihuollossa, teknologialalla, rakennus- tai metsäteollisuudessa tai esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla, voi yritys hakea koostaan riippuen joko 15 000 tai 100 000 euron suuruista tukea. Tarkemmat kriteerit toimialoista löydät täältä.

Miten tietoturvasetelin saa?

Tietoturvasetelin hakijan on kerrottava Traficomin sivuilla jätettävässä hakemuksessa, mikä on yrityksen tietoturvan lähtötilanne ja mihin tietoturvan kehittämistoimiin tuki aiotaan käyttää – toisin sanoen: millaista muutosta tuen saattamana haetaan.

Mitä kustannuksia tukeen voi sisällyttää?

Tukeen voi sisällyttää yrityksen tietoturvan parantamiseen liittyviä toimenpiteitä ja laitehankintoja sekä koulutuksesta syntyviä kustannuksia.

Hae ja hyödynnä tietoturvaseteli Elmon kanssa

Miksi ottaa Elmo avuksi?

Elmolle myönnettiin jo vuonna 2019 maailmanlaajuinen ISO/IEC 27001-tietoturvastandardin mukainen sertifikaatti, joka määrittelee joukon vaatimuksia organisaation hallinnolliselle ja tekniselle tietoturvalle. Elmon kaikki toiminta niin sisäisesti kuin palvelutuotannon osalta on kyseisen tiedoturvastandardin mukaista.

Sertifikaatti antaa valmiudet auttaa asiakkaitamme heidän omissa tietoturvan prosesseissaan ja liiketoiminnalle optimoitujen tietoturvaratkaisujen rakentamisessa.

Elmon asiantuntijat auttavat alusta loppuun ja kädestä pitäen: tietoturvan nykytilan kartoituksesta tietoturvasetelin hakuun ja suunniteltujen toimenpiteiden käytäntöön saattamiseen.

Kahvimuki

Mistä lähteä liikkeelle:

  1. Tietoturvan lähtötilanne

    Autamme yrityksenne tietoturvan nykytilan kartoittamisessa sekä laadimme kanssanne suunnitelman tietoturvan kehitystyöstä. Suunnitelma lisätään tukihakemuksen liitteeksi hakemusta lähetettäessä. Suunnitelman laatiminen kannattaa aloittaa mahdollisimman pian.

2. Tietoturvasetelin haku

Traficom käsittelee hakemukset saapumisjärjestyksessä ja tekee päätöksen tuen myöntämisestä hakemuksen perusteella. Kun otat hakemuksen laatimiseen avuksesi asiantuntijan, joka on perehtynyt tietoturvasetelin ehtoihin ja sisältöön, saat hakemuksen varmemmin maaliin. Elmon asiantuntijat löydät tältä sivulta.

3. TIetoturvasetelin hyödyntäminen

Tietoturvaseteli sopii hyödynnettäväksi esim. seuraaviin palveluihin: Teknisen tietoturvan kehitystoimenpiteet: tietoverkkojen tietoturvan analysointi ja kehittäminen, välineet ja laitteet // Microsoft 365 tietoturvan kehitystoimenpiteet, mm. palvelulisenssit // Hallinnollinen tietoturva ja sen prosessien parantaminen // Henkilöstön koulutukset.

Ota yhteyttä asiantuntijaan!

Elmo on ISO 27001 -sertifioitu, korkean laatuluokan tietoturvan asiantuntijatalo. Tarjoamme hallinnollisen ja teknisen tietoturvan jatkuvaluonteisia palveluita, toteutamme tietoturvan kehittämiseen tähtääviä projekteja sekä mahdollistamme  tietoturva-asiantuntijoiden osaamisen hyödyntämistä koulutuksina ja konsultointeina.

Janne Aaltonen

CEO, CISO, partner

“Elmo on toimialan ainoa yritys, jossa asiakas on aidosti prioriteetti #1 kaikessa tekemisessä ja päätöksenteossa. Palvelu on ainutlaatuisen yksilöllistä, mutta valikoima ICT-alan laajin. Varmistamme yrityksesi menestyksen – nyt ja tulevaisuudessa.”

Tuukka Pietiläinen

Business Architect

"Liiketoiminta haluaa hyödyntää digitalisaation tuomia mahdollisuuksia. Roolini on ymmärtää kokonaisuuksia, sekä auttaa organisaatiota tunnistamaan millainen kokonaisuus olisi optimaalinen liiketoiminnan tavoitteiden kannalta.”

Tietoturvaan liittyvistä aiheista lisää: