Tietoturva

Nykymaailmassa jokainen yritys on kohde. Jokaisella yrityksellä, koosta riippumatta, on digitaalisessa muodossa tietoja ja aineistoja, jotka ovat heille tärkeitä. Toimenpiteitä ja menettelyitä näiden suojamiseksi kutsutaan yleisesti tietoturvaksi.

Syitä tietojen turvaamiseen on monia. Taloudellisesta näkökulmasta tärkeää on liikesalaisuuksien suojaaminen. Henkilötietojen käsittelyssä sekä turvaamisessa on huomioitava myös juridiset vaatimukset. Tietoturva on myös liiketoiminnan jatkumisen edellytys. Hyvä uutinen on, että oikeilla valinnoilla ja teoilla näihin voi varautua ja me elmolaiset olemme tässä avuksi.

Tietoturva koostuu sekä teknisestä että hallinnollisesta tietoturvasta. Tärkeää, että yritys suunnittelee, hallinnoi ja kehittää tietoturvaa kokonaisuutena. Yleisesti ottaen noin 20% tietoturvasta on teknistä, jonka avulla tietojen varmistaminen ja turvaaminen onnistuu mm. turvallisen tietoverkon, hallinnoidun palomuurin- ja virustorjuntaohjelmistojen avulla. Loput 80% ovat puolestaan hallinnollisia toimenpiteitä, jossa kuvaan astuu henkilöstön tietotaito sekä yrityksen päivittäiset toimintatavat. Tutkimukset osoittavat, että yli 90 % tietomurroista on inhimillisen teon seurausta. Inhimillisiin erehdyksiin ja vahinkoihin paras ratkaisu on henkilökunnan kouluttaminen ja tietoisuuden kasvattaminen . Järjestämme Microsoft 365 -palveluiden käyttäjille koulutuksia yhdessä kumppanimme Digikuun kanssa. Niihin pääset tutustumaan täältä. Asiantuntijoiltamme saat lisätietoa myös muista koulutuksista.

Tehdäänkö yrityksestäsi parempi?